El nou centre que es dedica a comercialitzar productes elaborats amb roba reciclada de segona mà serà ubicat al carrer Castellvell, 2 de L'Hospitalet de Llobregat. La Cooperativa Roba Amiga segueix el model de l'anomenada Llei de les 3R (reducció, reutilització i reciclatge dels productes de consumim). L'entitat inclou un projecte d'inserció laboral, fundat l'any 2001. Una tercera part és reaprofita i es torna a vendre a uns preus molt assequibles. Les botigues de l'entitat, repartides a diferents ciutats catalanes, són gestionades per empreses d'inserció sense afany de lucre que tenen per objectiu integrar en el món laboral persones en situació o risc d'exclusió social.
Gràcies a actuacions com aquesta s'afavoreix la recuperació i el reciclatge i així s'evita l'acumulació en el territori de residu tèxtil: es calcula que el consum per persona de tèxtil és d'entre 7 i 10 kg l'any, sense comptar la quantitat de residu d'aquest tipus que genera la indústria del sector tèxtil i confecció.La Cooperativa Roba Amiga intenta ubicar el màxim nombre de contenidors. A dia d'avui hi ha més de 1.500 contenidors repartits per tot el territori català. El contenidor de Roba Amiga és fàcilment reconeixible gràcies el seu color taronja.
Recordem algunes de les pautes per a deixar roba als contenidors de Roba Amiga. S'hi pot posar qualsevol producte tèxtil en bon estat: Roba de vestir, roba de la llar (llençols, tovalloles, etc.), sabates, bolsos, cinturons,...
Precaucions: La roba s'ha de rentar, plegar i dipositar-la en una bossa tancada dins dels contenidors. Les sabates aparallades, lligant-les pels cordons o bé amb cinta i dins d'una bossa. Altres elements com cinturons i bolsos intentar que quedin el màxim compacte possible.
El consorci d'entitats de la Cooperativa Roba Amiga està format en l'actualitat per les següents empreses d'inserció: Formació i Treball, ADAD-L'Encant, Solidança, Troballes i Recibaix, i té per objectiu modernitzar el sector en termes d'eficiència i rendibilitat, sempre tenint en compte la reinserció laboral de persones amb dificultat.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari