Neix un nou portal per ajudar joves, famílies i professionals a prevenir els trastorns alimentaris


Aquesta setmana es presenta una nova eina que la Generalitat posa a l'abast de les persones afectades per la que s'ha convertit en la tercera malaltia crònica entre la població femenina adolescent. El nou recurs es podrà consultar a través del Canal Salut i recollirà les aportacions, informació i materials, facilitats pels diferents organismes i entitats que integren la Taula de Diàleg. Un 11% de nois i noies de 12 a 24 anys a Catalunya presenta alguna conducta de risc de presentar anorèxia o bulímia nerviosa

La Taula de Diàleg per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentaria  presenta a partir de l'11 de desembre un nou canal temàtic. El nou portal, que té com objectiu convertir-se en espai de referència sobre els trastorns del comportament alimentari (TCA), es dirigirà als joves, famílies i professionals del sector.

Aquest nou portal sobre trastorns de la conducta alimentària es podrà consultar a través del Canal Salut de la Generalitat de Catalunya i recollirà les aportacions, informació i materials, facilitats pels diferents organismes i entitats que integren la Taula de Diàleg.

Els trastorns de conducta alimentària representen la tercera malaltia crònica entre la població femenina adolescent i un 11% de nois i noies presenta conductes de risc. A Catalunya el 5% de les noies i nois de 12 a 24 anys  pateixen algun tipus d’Anorèxia i Bulímia nervioses, el 25,5% dels nens i nenes de 6 a 8 anys  tenen sobrepès i un 18.5% obesitat.

La Taula de Diàleg va ser creada amb l’objectiu d’esdevenir un espai d’anàlisi i reflexió al voltant dels trastorns de conducta alimentària i en ella hi són representats diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, del sector empresarial, de fundacions privades de promoció de la salut i del món universitari.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article