Aquest dilluns 3 de març ha tingut lloc l'acte de lliurament de plaques als restaurants Km0-Slow Food. La jornada va ser marcada per un ambient festiu on cuiners, productors i persones interessades en una alimentació bona, neta i justa es van trobar per continuar fent divulgació dels principis d'aquest moviment prou arrelat a Catalunya.
Aquest any Catalunya ha tingut l’honor de comptar amb el president d’Slow Food, Carlo Petrini, que va ser l'encarregat de lliurar les plaques i els diplomes als restaurants adherits a la xarxa del Km0-Slow Food, que conjuntament amb en Josep Sucarrats van dinamitzar l’acte i acompanyat els 47 restaurants assistents. Durant la conferència Carlo Petrini va destacar el valor i l’aposta dels restaurants catalans per organitzar-se i treballar conjuntament per una alimentació més saludable i arrelada als orígens. Ha remarcat el caràcter innovador de la proposta i ha animat el col·lectiu català a continuar treballant en aquest direcció. “Els cuiners són grans transmissors d'informació, de felicitat i de gust. Són educadors i tenen un paper molt important en un canvi cap un món més just", va dir per concloure la seva xerrada.Una bona mostra dels aliments es va concentrar a l’entrada del Palau Robert on un total de 31 productors i elaboradors socis d’Slow Food van organitzat un mercat de la terra. Verdura local amb varietats recuperades, formatges de pastor, vins naturals, iogurts ecològics, cervesa artesana, pa amb massa mare, conserves de la terra... tot un rebost ple d’emocions.
El dinar, amb més de cent comensals, va tenir lloc a ca n’Armengol, Santa Coloma de Gramanet, a càrrec de Víctor Quintillà (Lluerna), Artur Martínez (Capritx) i Quim Caselles (Casamar), restaurants Km0-Slow Food guardonats amb Estrelles Michelin.
Per acabar la diada, va realitzar una visita guiada al Campus de la UB de l'Alimentació de Torribera que va anar a càrrec del seu director Marius Rubiralta i del responsable de la Bullipedia, Pere Castells.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari