Manresa serà el marc del cicle COOP, sobre consum responsable, economia col.laborativa i iniciatives d'autocupació que se celebrarà del 20 de novembre al 6 de desembre. La formació es desenvoluparà en quatre blocs que giren a l'entorn de l'economia familiar, experiències d'iniciatives de consum responsable, iniciatives socials d'atenció a les persones i sessions pràctiques de creativitat d'idees. Les sessions de treball es realitzaran alternativament a la Sala Bonsai del barri de La Balconada i al local de l'Associació de Veïns del barri del Xup.
El primer bloc, que es celebra el dia 20, gira entorn l'economia familiar i domèstica. Toni Ladeiro, divulgador i tècnic en consum responsable, ens aportarà eines i estratègies per a consumir més a la nostra casa, i fer-ho de forma més conscient.El segon bloc està format per dues taules d'experiències de iniciatives de consum responsable i de iniciatives d'autocupació des de l'economia social. Es tracta d'iniciatives que, per una banda, ofereixen als seus socis l'accés a productes de consum alimentari i, per altra banda, iniciatives que s'han creat per a compartir treball i generar ocupació des de l'economia social. Entre elles hi trobem iniciatives referents en l'economia social de Catalunya, per la seva pràctica, qualitat, compromís, i sostenibilitat. Coop57, Acció Solidària Contra l'Atur, i Gest Les Formigues ens acostaran a serveis financers ètics, solidaris i cooperatius, de diferents orígens i objectius. MengemBages i Rostoll Verd ens explicaran en què consisteixen les cooperatives de consum i com funcionen al Bages i Manresa. I les cooperatives Mbici i Frescoop ens explicaran com i per què es van crear i quines oportunitats d'ocupació els ha ofert el cooperativisme com a entorn d'autocupació.
El tercer bloc està destinat a les iniciatives socials d'atenció a les persones (sigui la cura de persones grans o joves), i a la llar. Ens hi acompanyaran iniciatives amb un fort bagatge com GEDI sccl i el programa Atensiner de Càritas, que ens explicaran la seva experiència i els recursos que ofereixen. La segona part de la sessió es destinarà a perfilar i assessorar en idees de negoci en el camp de l'atenció a les persones i a la llar.
El cicle finalitzarà amb sessions pràctiques de creativitat d'idees en petites iniciatives de treball, i ens aproximarà a les eines i recursos de suport que ofereix l'economia social.
Més informació
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari