Eticom Som Connexió és un projecte que vol ser l'alternativa a infrastructures i serveis de connexió a internet i telefonia mòbil i fixa que existeixen al mercat. Quina és la diferència? Doncs que els seus paràmetres són en primer lloc ètics, socials i col·laboratius. La cooperativa de consumidors va iniciar el seu camí ara fa un any i mig i en aquests moments ja ha superat els dos mil cinc-cents contractes. Es tracta de la primera cooperativa d'aquest tipus a nivell estatal i ho fa seguint el model de la cooperativa d'energies renovables Som Energia o Coop57.
Tots els clients de la cooperativa són socis, d’aquesta manera tots han de fer una aportació inicial de 100 euros. Si l'abonat decideix donar-se de baixa, se li retornen aquests diners. La cooperativa té previst fer projectes propis com ara la fibra de comuns. La filosofia és "compartir petits riscos -com aquests 100 euros- per poder sociabilizar beneficis. És a dir, la suma de petits esforços econòmics pot crear grans coses", explicava Oscar Rando, soci fundador en la seva presentació.
La cooperativa oferirà, a preus de mercat, connexió a internet i fix, així com telefonia mòbil a través de l'arrendament de les infraestructures d'Orange. Es tracta de la primera cooperativa a nivell estatal que busca penetrar al mercat de les telecomunicacions, i ho fa seguint el model que ja funciona de la cooperativa d'energies renovables Som Energia, o altres iniciatives d'economia social i solidària com Fiore o Coop57.
La cooperativa pretén donar una alternativa de consum també en aquest sector, tal com ja existeix en el de l'energia, la banca, les assegurances o l'alimentació, entre d'altres.
La iniciativa va sorgir de posar en contacte col·lectius amb interessos confluents: Eticom (creada des del laboratori-incubadora de projectes Gats del Prat) i Som Connexió (plataforma sorgida a Rubí). Les xarxes socials van fer la resta.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari