Barcelona: Una dotzena de pèrgoles genera energia per a enllumenat públic

A més de les pèrgoles hi ha un total de 60 edificis i equipaments municipals que també generen energia elèctrica.


L'ajuntament de Barcelona segueix treballant en l'aprofitament de l'energia solar. El departament d'Ecologia avança que s'han estrenat 12 pèrgoles que inclouen plaques fotovoltaiques  que, a més de fer ombra en jardins de la ciutat, també generen energia. Segons el consistori, les pèrgoles instal·lades tenen capacitat de generar energia per a 500 llars.

A la ciutat hi ha dotze pèrgoles generadores d’energia que podrien arribar a abastir unes cinc-centes llars, i es preveu que en els propers anys se’n construeixin deu més. El projecte preveu usar l'espai públic i els edificis municipals per fer-ho. En aquests moments, a més de les pèrgoles hi ha un total de 60 edificis i equipaments municipals que també generen energia elèctrica.

La generació d’energia a l’espai públic forma part de l’estratègia per aconseguir que Barcelona tingui un model energètic basat en l’eficiència, l’ús racional de l’energia i la generació renovable i local. Els responsables municipals avancen que l'estratègia es concretarà amb la posada en marxa de la comercialitzadora elèctrica pública, prevista per a l’estiu del 2018.

De les pèrgoles existents a la ciutat, algunes es van crear per generar energia i altres s’han reconvertit per poder fer-ho. L’energia que generen s’injecta directament a la xarxa elèctrica de la companyia o bé serveix per nodrir altres consums, com pot ser l’enllumenat públic de l’entorn.

La ciutat disposa, a més, de 60 edificis i equipaments municipals que generen energia elèctrica, amb un total de 1.000 kWp de potència fotovoltaica instal·lada. Actualment hi ha en licitació 31 projectes més per generar energia en edificis públics ja existents.

Per estimular la generació energètica dels particulars, s’han impulsat tota una sèrie d’ajuts i subvencions en edificis i habitatges de la ciutat i s’està treballant per impulsar bonificacions fiscals.

A més, al mapa interactiu al web energia.barcelona es pot consultar quanta energia generen aquests edificis i l’estalvi en consum energètic i en emissions de CO2 que suposen.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article