L'objectiu és donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològica entre els membres de la comunitat educativa.
Els centres educatius catalans que s’adhereixin a la primera edició de la Setmana Bio a l’escola organitzaran, durant aquesta setmana activitats adaptades a cada etapa formativa amb la intenció de potenciar el coneixement d’aquest tipus de producció i alimentació. Les biblioteques també estan convidades a sumar-se a aquesta iniciativa.
Al llarg de la setmana les escoles tindran programades conferències de pagesos o artesans ecològics, visites a granges de pagesos o obradors d’artesans alimentaris ecològics, xerrades divulgatives, esmorzars o dinars amb productes ecològics, tallers, jocs relacionats amb la producció d’aliments ecològics.
La Setmana Bio a l’escola és una iniciativa transversal que abasta el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació juntament amb els Departaments d’Ensenyament i Territori i Sostenibilitat. De fet, els tres departaments ja fa anys que col·laboren en aquest àmbit a través del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. Aquest guardó, que compta amb la col·laboració de l’Associació Vida Sana, va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de reconèixer i incentivar els projectes i línies de treball que tots els centres d’educació catalans (infantil, primària, secundària, batxillerat, educació professional, educació especial i llar d’infants) realitzen en la promoció del coneixement de l’agricultura i l’alimentació.
Aquest any, el lliurament d’aquest premi tindrà lloc en el marc de la Setmana Bio a l’escola, concretament el divendres, 27 d’octubre, al centre que va guanyar aquest guardó en l’anterior edició, la Societat Cooperativa d’Ensenyament El Submarí Lila, de El Milà (Alt Camp).
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari