També ha acordat, en el marc de l'aplicació del 155, la creació del Consell Científic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
El document va rebre al·legacions de les entitats ecologistes, que ja van alertar que consideraven la modificació massa permissiva i reclamaven més restriccions en les immersions. Les peticions es van respondre i estava previst que el canvi s'abordés a la darrera comissió del Departament però l'aplicació del 155 ha fet que hagi estat el Consell de Ministres l'encarregat de donar-li el vistiplau definitiu.
El Consell de Ministres ha ratificat la modificació del Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) de les Illes Medes tramitat pel Departament de Territori i Sostenibilitat. El document es va tirar endavant inicialment i, després de rebre al·legacions, s'havia d'aprovar de manera definitiva a la comissió del Departament però, en el marc de l'aplicació de l'article 155, el govern espanyol ha assumit la competència i ha ratificat el document. El projecte, que va sortir a informació pública el passat mes d'octubre, busca augmentar la protecció del medi i oferir una major flexibilitat a l'activitat d'immersió en funció de la demanda. Això es tradueix en què s'elimina el límit d'immersions diàries i s'estableix que no es podrà superar el còmput anual de les 60.000 l'any repartides a les vuit boies principals de les 14 que hi ha repartides a la zona. D'altra banda, el Consell de Ministres també ha aprovat la creació del Consell Científic del Parc Natural de les Illes Medes i el Baix Ter. Es tracta d'un òrgan que ha de col·laborar en la gestió del parc.
El Departament de Territori i Sostenibilitat va treure a informació pública el mes d'octubre el decret de modificació del PRUG de la Reserva natural de l'àrea protegida de les illes Medes. El canvi en el document pretén augmentar la protecció al medi i al mateix temps oferir una major flexibilitat a l'activitat d'immersió en funció de la demanda. Concretament, fixa un màxim anual d'immersions (al voltant de les 60.000) i un màxim d'operacions simultànies per cada zona d'immersió, eliminant-se així els màxims diaris que establia l'actual pla.
El nombre màxim d'immersions es revisarà periòdicament en funció de l'impacte ambiental d'aquesta activitat. A efectes pràctics significa que quedarà controlat igualment l'impacte acumulat que el busseig té als ecosistemes marins amb el total d'immersions a l'any però es podrà satisfer també els dies en què hi hagi una major demanda.
El document va rebre al·legacions de les entitats ecologies, que ja van alertar que consideraven la modificació massa permissiva i reclamaven més restriccions en les immersions. Les peticions es van respondre i estava previst que el canvi s'abordés a la darrera comissió del Departament però l'aplicació del 155 ha fet que hagi estat el Consell de Ministres l'encarregat de donar-li el vistiplau definitiu.
A banda d'aquesta aprovació, també s'ha donat llum verda a la creació del Consell Científic del Parc, que treballarà en la gestió del parc i proposarà actuacions.
ACN
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari