Més evidències contra els "greixos trans"


Els anomenats "greixos trans" o "acid fat trans" en anglès, provoquen un risc més alt de desenvolupar càncer de colon en les persones que els consumeixen. Sovint s'ha relacionat aquests greixos presents en les margarines, xips, fregits, galetes o pastisseria industrial amb el càncer de mama o el risc d'infart. Ara un estudi publicat a l'American Journal of Epidemiology fet sobre una mostre de 622 persones a les que es van fer colonoscòpies, ha mostrat que els qui més àcids trans consumien tenien un risc de fins el 86% més alt de desenvolupar pòlips al colon susceptibles d'evolucionar en càncer. El càncer de còlon, el tercer en taxa de mortalitat arreu del món, té en la transformació de pòlips intestinals vers tumors malignes una de les causes principals. El que és fonamental és determinar-ne la constitució microscòpica per l'alta capacitat d'evolucionar a tumors malignes. Els àcids grassos insaturats trans o greixos trans són un tipus d'àcid gras que es troba principalment en aliments industrialitzats com la margarina o pastissos entre d'altres. Aquest tipus de greix presenten en la seva cadena policarbonatada un o diversos enllaços en disposició trans. Més info: Reuters, Wikipèdia

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article