La Cooperativa Agrària de Reus vol potenciar la sostenibilitat i la innovació


Unió Agraria Cooperativa, de Reus, ha començat una nova etapa en la que també canvia de denominació. A partir d'ara serà la Unió Corporació Alimentària, una nova denominació que es vol associar a valors basats en la sostenibilitat i la innovació. La nova aposta no suposa una ruptura amb el model cooperatiu que es va crear l'any 1942 i que actualment integra un centenar de cooperatives de les terres tarragonines però també d'altres de Lleida, Aragó, Castelló i les Illes Balears. UCA s'ha especialitzat en la comercialització de quatre fruits genuins del Mediterrani com són el vi, l'oli, l'ametlla i l'avellana. Bodegues Unió és la primera de Tarragona i la quarta de Catalunya produint al voltant de 12 milions d'ampolles l'any. La branca d'UCA controla a l'entorn de 10.000 hectàrees de vinyes amb denominació d'origen Montsant, Priorat, Tarragona, Terra Alta, Catalunya i Cava. UCA lidera també el mercat de l'oli verge extra procedent de la Denominació d'origen Siurana, de la producció del qual se n'exporta gran part. El president d'Unió, Josep Pere Colat, presideix també la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) des del maig passat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article