Aquesta és la segona convocatòria després de l'èxit de la primera experiència que va oferir l'oportunitat de viatjar per Europa a 15.000 joves entre els mesos de juliol i octubre. La majoria, a més, van participar en diferents esdeveniments de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.
Qui pot sol·licitar-ho i quan?
Qualsevol ciutadà de la UE nascut entre l'1 de gener i el 31 de desembre de l'any 2000 pot inscriure-s'hi.
Aquells joves interessats en participar-hi poden apuntar-se a través del Portal europeu de la joventut on hauran de registrar-se i explicar els seus plans de viatge. Els sol·licitants també hauran de respondre un qüestionari sobre la diversitat i la cultura europea, les iniciatives europees dirigides als joves, les eleccions al Parlament Europeu i sobre aquesta segona convocatòria del programa #DiscoverEU. Els joves seleccionats podran viatjar entre el 15 d'abril i el 31 d'octubre del 2019 durant un màxim d'un mes.
En aquesta segona convocatòria la Comissió anima particularment els joves que tenen alguna necessitat espacial o que fan front a reptes socials a apuntar-s'hi. La Comissió els oferirà informació i consells i cobrirà els costos de l'assistència especia com per exemple, l'acompanyament d'una persona o un gos guia per a persones amb discapacitat visual.
Els sol·licitants escollits podran viatjar sols o en un grup de fins a cinc persones que tinguin 18 anys. Com a norma general viatjaran amb tren, tot i així, per assegurar-los l'accés a tot el continent, els participants també podran fer servir altres mitjans de transport com ara autocar, ferry o, excepcionalment, avió si és necessari. Això farà que els joves puguin arribar a llocs remots o illes que formen part d ela UE.
Cada estat membre compta amb un número de bitllets en funció del seu volum de població.
#DiscoverEU es va llançar al juny del 2018 amb un pressupost de 12 milions d'euros. Fins ara ha permès que 15.000 joves viatgessin per tota la UE. L'objectiu és brindar-los l'oportunitat d'explorar el continent i descobrir el seu patrimoni cultural, conèixer persones d'altres països, aprendre d'altres cultures i sentir què vol dir ser europeu.
Els comentaris dels participants de la primera convocatòria van ser molt positius, per a molts era la primera vegada que viatjaven sense els seus pares o sense l'acompanyament de persones adultes i la majoria van expressar que el viatge els havia fet més independents. També afirmen que l'experiència #DiscoverEU els ha permès conèixer millor les altres cultures i la història europea. Senten que han millorat el seu nivell de llengües estrangeres. Dues terceres parts dels participants diuen que no haurien pogut pagar-se aquest viatge sense l'oportunitat de DiscoverEU.
La Comissió Europea ha proposat que es destinin 700 milions del pressupost destinat al proper programa Erasmus (2021-2027) per a DiscoverEU. Si el Parlament i el Consell hi estan d'acord, un milió i mig més de joves de 18 anys tindran l'oportunitat de viatjar per Europa entre el 2021 i el 2027.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari