Un formatge madurat de cabra ecològic i produït a Catalunya, ha estat escollit el 6è millor formatge del món al World Cheese Awards 2018-2019.
Fa dues setmanes es va celebrar a Bergen (Noruega) el certamen on s’escullen els millors formatges del món i la Formatgeria Mas El Garet de Tona (Barcelona) ha estat reconeguda amb tres premis:
– Medalla Súper Or al formatge madurat de cabra ecològic (6è millor del món)
– Medalla d’Or pel formatge de Pebre
– Medalla de Plata pel formatge Garrotxa.
Al certamen es van presentar un total de 3.742 formatges, xifra que dóna la dimensió del guardó aconseguit per l'empresa familiar amb seu a Osona. Els propietaris de Mas El Garet es mostren molt agraïts pel reconeixement i asseguren que el secret d’un bon formatge comença amb uns bons cultius per alimentar a les cabres, d'aquí la qualitat de la llet que s'obté, tot acompanyat de la tècnica i la cura en l’elaboració, fan que es pugui obtenir un bon producte com el que ells ofereixen..
Llistat dels TOP-16 guardonats
Fanaost Ostegården / Norway
Agour Pur Brebis AOP Ossau Iraty QST International / France
Helfeit, Brun Geitost, Tinntradisjon, Stordalen Gardsbruk / Norway
Almnäs Tegel Almnäs Bruk / Sweden
Riserva del Fondatore Caseificio Il Fiorino / Italy
Formatge Madurat Formatges Mas El Garet / Catalonia
Lihmskov Grand Fromage / Denmark
Taupinette Jousseaume Jousseaume Earl / France
Baffalo Blu Caseificio Defendi Luigi Srl / Italy
Caciocavallo Azienda Agricola E Zootecnica Posticchia Sabelli / Italy
Majorero PDO–Maxorata Semicured Paprika Grupo Ganaderos Fuerteventura / Spain
Kilembe Belnori Boutique Cheesery / South Africa
Golden Cross Golden Cross Cheese / UK
La Reserva Mixed Milk Cheese Aged Queserias Entrepinares / Spain
Pecorino Gran Riserva del Passatore Romagna Terre / Italy
Maayan Harod Shirat Roim / Israel
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari