Més de 18.500 joves aprenen finances per evitar prendre “una mala decisió” en el futur

Un total de 765 professionals voluntaris del sector imparteixen tallers en 400 instituts


Més de 18.500 alumnes de quart d'ESO de 400 instituts han participat aquest curs en la setena edició del programa d'Educació Financera de les Escoles de Catalunya (EFEC), impulsat per l'Institut d'Estudis Financers (IEF). El projecte, que ha celebrat la seva cloenda aquest dimarts a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, ha comptat amb la col·laboració de 765 voluntaris del sector financer, que han impartit 2.671 tallers a escoles públiques, privades i concertades d'arreu del territori per tal d'educar els estudiants en finances personals. Segons el director general de l'IEF, Josep Soler, l'objectiu és evitar que aquests joves prenguin en el futur "una mala decisió" que els dugui a l'exclusió financera.

En aquest sentit, Soler ha explicat que les competències financeres són "essencials" per mantenir un bon nivell de vida i evitar caure en els "perills" que suposa la "fragilitat financera". De la mateixa manera, la secretària d'Economia de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas, ha considerat que el programa és una "inversió de futur" per als alumnes que hi participen.

Així mateix, en ser preguntada pels suposats biaixos que alguns crítics de l'EFEC han atribuït al projecte, Mas ha assegurat que el contingut dels cursos està "perfectament limitat" i segueix directrius de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i la Unió Europea.

Els tallers de l'EFEC s'imparteixen per treballadors voluntaris vinculats a entitats financeres, professionals d'associacions del sector econòmic i funcionaris de l'Agència Tributària de Catalunya, així com professors de secundària dels centres educatius participants, que s'han apuntat al projecte de manera voluntària.

De fet, segons Soler, l'element distintiu del programa EFEC respecte a la resta d'iniciatives similars a nivell europeu és el gran volum de voluntaris que mobilitza. Així, el director general de l'IEF ha assegurat que altres països han intentat "emular" el projecte sense èxit, cosa que el fa "excepcional".

La cloenda de la setena edició també ha comptat amb la presència del director general de Currículum i Personalització, Josep Vallcorba, que ha destacat que l'EFEC aspira a aconseguir que els joves tinguin una "mirada crítica". "No els hem de dir què han de pensar, sinó com", ha subratllat. Finalment, a l'acte també han intervingut representants de les entitats col·laboradores del programa, de centres educatius i voluntaris.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article