Unió de Pagesos i la Fundació Espigoladors han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració per fomentar la recuperació d'aliments a través de l'espigolada, és a dir de la recollida i/o redistribució de productes hortícoles i fructícoles provinents dels aliments que han quedat al camp després de la collita principal o les collites sembrades no recollides.
A la vegada, ambdues entitats treballen en la Guia de pràctiques correctes d'higiene en l'espigolament de la producció primària agrícola per assegurar que el producte que arribi al consumidor compleixi els requisits de seguretat exigits als professionals agraris. Amb el conveni subscrit aquest dilluns, Unió de Pagesos es compromet a potenciar que la pagesia autoritzi l'espigolament, la recollida, tria o redistribució de minves i excedents descarts del circuit comercial com a productes gratuïts.
Per la seva part, Espigoladors es compromet a la distribució gratuïta dels productes obtinguts de les autoritzacions d'espigolament a entitats socials que atenen persones en situació vulnerable, així com d'informar de les activitats d'espigolades i mantenir la traçabilitat en la canalització de les donacions d'aliments.
Les dues entitats també treballen en la 'Guia de pràctiques correctes d'higiene en l'espigolament de la producció primària agrícola'. En aquest sentit, Unió de Pagesos farà que aquesta guia sigui validada per l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària i la Fundació Espigoladors és compromet a seguir-ne els procediment i recomanacions.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari