Tenim les assegurances per fallida bancària més baixes d’Europa


El Fons de Garantia de Dipòsits de l’Estat retornaria per llei un màxim de 20.000 euros dels diners que en el seu moment l’usuari va dipositar a un determinat banc o caixa. Aquest límit és el més baix d’Europa i ja no parlem d’EUA on ara mateix es paga 100.000 dòlars (uns 70.000 euros) mentre que el govern es planteja d’incrementar-lo.

Diverses organitzacions de consumidors han demanat al govern que augmenti aquest límit que, ara per ara, només cobreix el mínim exigit per Brussel.les. Als missatges assossegadors que emet el Govern, Facua respon que amb un límit de garantia de 20.000 euros no es pot demanar tranquil.litat als usuaris sobre els seus estalvis.

En aquesta situació de mínims la compartim amb Grècia, Austria, Bèlgica i Luxemburg. En canvi, Itàlia garanteix la recuperació de 103.291 euros a cada inversor; Irlanda va incrementar fa pocs dies el límit fins a 100.000 euros o França té els fons assegurats en 70.000 euros.

Per la seva banda, Gran Bretanya, va fer una revisió ara fa un any, fins aquell moment el sistema de compensació britànic garantia només el 100% de les primeres 2.000 lliures i un 90% de les següents 33.000. La fragilitat d'aquestes garanties va provocar que amb la crisi del Northern Rock, els petits inversors retiressin els seus estalvis massivament. Va ser aleshores quan l'autoritat britènica de serveis financers es va veure obligada a garantir el 100% de les primeres 35.000 lliures dipositades. A pesar de tot, com subratlla ElEconomista, allò no li va servir per aturar la fallida.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article