L’OCU emprèn accions legals contra el Ministeri d’Indústria per l’eliminació de la tarifa nocturna


L’organització de consumidors i usuaris (OCU) emprendrà accions legals contra la decisió d’Indústria d’eliminar la tarifa elèctrica nocturna. L’entitat insta al Ministeri perquè declari nul.la la desaparició de l’antiga tarifa nocturna i ha avançat que reclamarà l’abonament de les despeses ocasionades pels usuaris en adaptar els equips al nou sistema. L’OCU considera que amb aquesta decisió s’han defraudat les expectatives dels usuaris que havien fet una inversió considerable, especialment en l’adquisició dels acumuladors per a la calefacció.En una nota l’OCU dóna un seguit de pautes per a què el rebut de la llum no es dispari.

Cal que els usuaris prenguin nota de les tarifes i puguin treure el màxim profit del sistema de ‘discriminació horària’. Per utilitzar de manera eficaç la instal.lació per acumuladors cal reduir al màxim la potencia de les hores vall i per això caldrà aprofitar al màxim l’única avantatge d’aquesta nova tarifa i és que té 14 hores vall enlloc de les 8 anteriors. Més cares, això si. 

La millor opció, segons l’OCU, és modificar la instal.lació i fer un doble circuït elèctric, de manera que un grup d’acumuladors funcionin les primeres 7 hores i, un segon grup, les 7 hores restants.

D’altres opcions ja passen per modificar els acumuladors, més complicada si són antics, o bé revisar les necessitats de potència i no contractar-ne superior a 10kw, ja que suposaria pagar un 7% de més.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article