Michael Moore qualifica el rescat financer de “cop d’estat” dels rics


De “major robatori de la història”, així qualifica Michael Moore des del seu bloc a la intenció de l’administració Bush de fer un rescat del sector financer nordamericà per 700 milions de dòlars. Assegura que és un “cop d’estat” sense armes abans de deixar la Casa Blanca. L’autor del documental Bowling for Columbine, es despatxa a gust des del seu bloc quan acusa Wall Street i els seus assidus d’haver creat aquest embolic i ara pretendre que l’estat es faci càrrec del forat. “No hi ha res en aquest pla de rescat que obligui a baixar el preu dels carburants que han de fer funcionar el cotxe per anar a treballar” lamenta, “res que proposi un projecte de llei per a protegir als ciutadans de la pèrdua de les seves llars, ni que els doni una assegurança de salut”, afegeix.

El problema és que ningú sap realment quin abast té aquest “colapse econòmic” que anuncien. Fins i tot el Secretari del Tresor, Paulson, va admetre que no sap quina quantitat exacta necessita. Moore no es mossega la llengua quan afirma que l’objectiu d’aquest rescat és protegir la quantitat obscena de riquesa que s’ha acumulat els darrers vuit anys. “Estem gastant 400 milions de dòlars al dia en l’Irac” i reclama per enèsima vegada que es posi fi immediatament a aquesta guerra.

Reclama finalment que els ciutadans facin sentir també les seves demandes i que insisteixin en exigir una moratòria d’hipoteques d’origen i en la necessitat de tenir una cobertura sanitària universal.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article