Neix Jornal, el primer diari digital català d'economia

Economia domèstica, sostenible i consum


Jornal neix com el primer diari digital d'economia domèstica en català, que sorgeix a partir de la unió del portal d'informació al consumidor Quins Preus!, el web d'opinió econòmica Entorns i els fòrums catalans de borsa BorsaCat. D'aquesta manera, Jornal integrarà en un sol projecte informació, opinió i la participació activa d'una comunitat existent d'usuaris. Tot plegat en clau econòmica, i més en concret, dins del món de l'economia domèstica i el consum.

Jornal centrarà els seus continguts en la informació de temes que interessen als consumidors i usuaris en clau catalana. A més, Jornal comptarà amb un gestor propi de blogs, amb diferents persones vinculades al món de l'economia domèstica i el consum, que oferiran la seva opinió i el seu punt de vista sobre el dia a dia. El diari compta també amb un espai de fòrums d'opinió on els usuaris podran participar de manera directa. L'objectiu final és oferir un producte que aglutini informació, opinió i participació.

El diari es complementa amb un apartat de vídeo-entrevistes, gràcies a la col·laboració de SiesTV. El director de l'Agència Catalana de Consum, Jordi Anguera, n'ha estat el primer en dedicar-nos una interessant entrevista en aquesta inaguració. També disposarem d'un apartat de 'Llibres', on comptarem amb la col·laboració de l'Editorial UOC, que cada setmana ens presentarà un nou llibre de la sèrie Vull Saber.

Una de les novetats més destacades que ofereix Jornal és la possibilitat de consultar informes comercials de qualsevol societat mercantil de l'estat o de qualsevol autònom, a partir del seu nom o del seu CIF/NIF. Això ha estat possible gràcies a un conveni amb l'empresa Axesor.

Jornal vol aprofitar l’espai d’interacció que faciliten les noves tecnologies per a crear un punt de debat i reflexió que posi en contacte els interessos dels consumidors de molt diversos àmbits, a través de les seves consultes, comentaris, recomanacions, queixes o suggeriments.

Jornal pretén aprofitar els recursos que dóna la xarxa per impulsar un consum més responsable, més crític i, per tant, més informat. Volem donar veu als col·lectius més compromesos i facilitar l'accés digital a sectors de consum vinculats al comerç just, productes de proximitat, organitzacions de consumidors o col.lectius de professionals que puguin aportar la seva experiència en temes relacionats amb l’economia de butxaca.

Jornal incorporarà més interactivitat i vol facilitar la difusió de continguts multimèdia, audio, vídeo sota l'èpigraf de material compartit. A més possibilitarà que els col·laboradors des de l’apartat d’opinió treballin sobre un gestor de blogs amb la intenció de crear un nucli d'opinió sobre l'economia domèstica a la xarxa, aportant la seva interpretació d'una realitat, que tot i ser tan propera al ciutadà, necessita d'un espai dinàmic, independent i responsable per a poder-se expressar.

Esperem que us agradi!

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article