El preu de la llimona té poc pes en l'IPC


 

La Unió de Llauradors qualifica d’”injusta i irresponsable” la culpabilització del preu de les llimones en el creixement de l’IPC o de la pèrdua de la capacitat adquisitiva dels consumidors. Les dades publicades pel Ministeri d’Indústria aquesta setmana  destacaven l’encariment del 48% del preu d’aquest cítric al llarg del darrer any. La Unió resalta que la fruita fresca, apartat on s’inclou el preu de la llimona, només representa un 1,43% del conjunt dels aliments que es comptabilitzen per elaborar l’index.

 

El sindicat agrícola valencià al.lega que segons dades oficials, el consum mig de llimones per ciutada és de 1,93 kg l’any, equivalent a 2,48 euros. Mentre que el pa és un producte molt més significatiu i vinculant atès que se’n consumeix una mitjana de 42,77 kg l’any, és a dir, 92,22 euros per habitant.

 

El sector que ha passat per uns anys on els preus s’han situat per sota dels costos de producció, i que ha derivat en l’abandonament de nombrosos conreus, lamenta que després que en la darrera campanya es recuperessin els preus ara es vulgui posar els consumidors en contra “quan és un problema clar de desinformació”.

Més informació: Unió de Llauradors i Ramaders

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article