El preu dels carburants no cau


Les borses, el petroli, l’euro han iniciat una caiguda lliure des de principis de setmana a pesar que la tendència dels darrers mesos era clarament a la baixa. No ha estat així amb els preus dels carburants que han s'han rebaixat molt contingudament. Les dades canten: ahir el barril Brent arribava als 78 dòlars mentre que el rècord marcat el juliol va ser de 147, és a dir, tres mesos després val 69 dòlars menys, un 50% més barat. Mentre tant, els preus a les gasolineres s’han ensopit i la mitjana del preu del gasoil a darrers de setembre és de 1,151 euros en el conjunt de l’estat, mentre que durant l’agost era de 1,2 euros segons dades del Butlletí Petrolier de la UE

Diverses organitzacions de consumidors ja van fer sentir les seves queixes fa uns mesos quan denunciaven que les tres principals petrolieres espanyoles Repsol, Cepsa i BP es repartien un 90% del mercat i controlaven els preus, una pràctica contrària a a Llei de Competència. De moment, el temps els dóna la raó.

En aquest link del Ministeri d’Indústria podeu trobar les gasolineres més barates. Aquesta setmana, la Bonarea del Polígon industrial Sot dels Pradals de Vic ven la gasolina de 95 octans més econòmica, 1,019 euros litre i també la Bonarea però de Moià, té els millors preus pel litre de gasoil, 1,039 euros.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article