La inflació internanual lluny del 2% anunciat


La taxa interanual de l'Indicador de Preus al Consum -IPC- va caure quatre dècimes al setembre fins a situar-se al 4,5%, gràcies a l'abaratiment dels carburants i d'alguns aliments, com la llet, el pa o el pollastre, segons les dades que ha fet públiques avui l'Institut Nacional d'Estadística. Aquest és el segon mes consecutiu que baixa la taxa interanual de la inflació, després d'una escalada ininterrompuda que l'havia situat al 5,3% el juliol passat. Per demarcacions la taxa d'inflació dels darrers 12 mesos es va situar igual que la mitjana de la resta de l'Estat, queden per sota el País Valencià -4,4%-, i  les Illes Balears -4,3%.
La moderació del preu del petroli en els mercats internacionals, on el cru Brent ha baixat dels 80 dòlars el barril els últims dies, ha contribuït que l'IPC es torni a situar en una tendència a la baixa tot i que encara és lluny de l'objectiu del 2% fixat pel govern central per a tot l'any. 
Per altra banda, l'indicador que serveix per a conèixer el trasfons de la situació econòmica, l'anomenada inflació subjacent  -que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats- es va situar al setembre en el 3,4%, una dècima menys que a finals d'agost.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article