Projecten conrear algues a l'oceà per a elaborar biocombustibles


John Munford, científic director de la companyia Marine Resources Management, participarà en el Congrés sobre Biocombustibles a partir d'Algues que organitza la Universitat d'Alacant els dies 30 i 31 d'octubre. Munford afirma que conreant només el Mar del Nord es podrien cobrir les necessitats globals per al transport.
Tan de benefici desperta sospites i és que tot té un preu, així la iniciativa inquieta, per una banda es veu amb optimisme pel que significa d'alliberació de la dependència del petroli però també ha obert una gran controvèrsia pels possibles efectes negatius del conreu massiu d'algues a l'oceà. 
El Congrés organitzat per la Universitat d'Alacant i l'empresa alacantina BFS, aplegarà una catorzena de reconeguts científics especialitzats. La trobada pretén mostrar el recolzament a aquesta matèria primera i obrir iniciatives entre el sector empresarial.

Les investigacions fetes fins ara han permès desenvolupar un prototipus de fabricació de biocombustible a partir d'algues de resultats contundents: la producció podria ser fins a 400 vegades superior a la de qualsevol altre biocombustible
El biocombustible de segona generació obtingut a partir de l'oli d'algues es fabrica a partir d'una matèria prima no apte per a l'alimentació, que no necessita terra per a conrear ni aigua dolça i, enlloc d'emetre CO2 el transforma.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article