Consumòpolis4 convida els escolars a reflexionar sobre el seu temps de lleure


L’Agència Catalana del Consum (ACC) acaba de convocar la quarta edició del concurs “Consumòpolis 4: Què fem al nostre temps de lleure?”, que compta amb la participació dels centres educatius, a través del professorat i de l’alumnat, en activitats per sensibilitzar els escolars de la importància que té realitzar els actes de consum de forma conscient, crítica, solidaria i responsable. El període d’inscripció dels equips és del 16 d’octubre a l’1 de desembre de 2008. Els professors que inscriguin equips podran treballar el consum responsable dels de diferents àrees: llengua, tecnologies de la informació, comunicació... Un dels primers premis de l'edició de l'any passat que tractava del mediambient va ser pels alumnes de l'escola Miquel Biada de Mataró, en la fotografia.

Per poder inscriure’s, s’han de formar equips de 5 alumnes matriculats en qualsevol centre escolar públic, privat o concertat de Catalunya en un dels següents cicles: cicle superior d’educació primària, primer cicle d’educació secundària o segon cicle d’educació secundària, coordinats i representats per un docent.

Aquest concurs es desenvolupa en dues parts, en les quals els equips participants hauran de dur a terme diferents activitats :

· La primera activitat consisteix en unes proves de caràcter pedagògic i lúdic que cal resoldre dins d’un joc interactiu anomenat “Consumòpolis 4”, al qual es pot accedir a través de la pàgina web de l’ACC (www.consum.cat). Els participants han de respondre preguntes, resoldre obstacles, solucionar jeroglífics, passar proves... tot aprenent nous conceptes sobre consum responsable o reflexionant sobre els seus propis actes de consum. Es pot fer aquesta activitat a partir del 31 d’octubre i fins el 15 de desembre

· La segona activitat és un treball en equip consistent en l’elaboració d’un llibre virtual, amb el títol: Les formes d’oci i de lleure dels joves al passat, present i futur, en el qual es participants han d’analitzar el consum en el seu temps d’oci actualment i comparar-ho amb el dels seus avis, d’altres cultures o països i imaginar com serà en un futur l’oci dels joves, tot ressaltant els valors del consum responsable. Aquest treball s’haurà de presentar, conjuntament amb una memòria sobre la seva participació, a l’Agència Catalana del Consum entre el 2 de febrer i el 10 de març.

Els premis d’aquesta convocatòria i per a cada cicle són: 1.200 euros més la participació a la fase estatal per al primer premi; 500 euros per al segon premi i 300 euros per al tercer premi.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article