Els ajuntaments comencen a repercutir la crisi en els impostos


La desfeta immobiliària es deixa notar des de fa uns mesos d'una manera molt directa en les administracions. Si fa uns dies se sabia que la Generalitat deixaria d'ingressar milers de milions derivats d'aquest sector, cada vegada són més els ajuntaments que es veuen obligats a prendre mesures després d'una reducció dràstica dels ingressos a les arques municipals. És el cas de l'ajuntament de Sarrià de Ter (Gironès) que en aprovar els pressuposts per enguany va advertir que algunes re-urbanitzacions de carrers s'haurien de deixar per a més endavant degut a la falta de liquiditat.

Ara és el consistori de Calldetenes (Osona) que, segons explica el Nou9, ha aprovat un seguit d'increments d'impostos: IBI més del 15%, circulació ronda l'11% o sobre construccions instal.lacions i obres que s'encareix un 23%. L'enduriment dels impostos compta amb valuoses excepcions com la rebaixa de la taxa de l'aigua per aquelles persones que en facin un consum més responsable.  D'altres ajuntaments han d'afrontar situacions més delicades.

És el cas de la polèmica desfermada a Arenys de Mar, després que l'agrupació local Veïns Independents d'Arenys de Mar (VIA.M) proposés la reducció de la partida destinada a sous del consistori i càrrecs de confiança, a més de la congelació de les aportacions als grups municipals per a fer front a la caiguda d'ingressos en llicències d'obres. Des d'aleshores la polèmica, que ja ha depassat el fet econòmic com és de suposar, era molt viva aquest matí des d'un debat obert a Ràdio Arenys i s'ha traslladat a la via digital a través del fòrum veïnal arenyautes.cat, on participen regidors i ciutadans.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article