Més protecció per als europeus que contractin vacances d'aprofitament per torns


Els consumidors de tota la UE gaudiran de més protecció en les seves vacances gràcies a la nova normativa que ha adoptat el Parlament Europeu. L'objectiu de la nova Directiva és augmentar la confiança dels consumidors quan comprin o revenguin períodes d'aprofitament per torn o estances amb fórmules similars en creuers, barcasses o caravanes i quan contractin els "clubs d'ofertes turístiques" (que representa més de 10.500 milions d'euros i ocupa més de 40.000 persones a tota la Unió Europea). Aquest pas va dirigit a eliminar els comerciants deshonestos que han fet perdre credibilitat al sector.

Fins avui, les normes de la UE sobre l'aprofitament per torn han garantit als consumidors drets fonamentals com ara el de rebre una informació clara, poder canviar d'idea i retractar-se, i impedir el cobrament de bestretes. La nova Directiva que ha promogut la comissària de protecció al consumidor Meglena Kuneva, busca omplir les llacunes de les normes vigents i, el més important, amplia l'àmbit d'aplicació per tal d'incloure nous productes que han aparegut darrerament en el mercat, com ara els clubs d'ofertes turístiques i les vacances en règim similar a l'aprofitament per torn en creuers, barcasses o caravanes.

Les noves normes garantiran que els consumidors rebin la mateixa protecció en qualsevol lloc de la UE, i establiran una situació equitativa en el mercat per al temps compartit i altres productes turístics.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article