La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de la Selva del Camp -COSELVA ha guanyat el premi Premis d'Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) en la modalitat d'Agroindústria arran de la construcció d'un molí que integra un sistema pioner a Catalunya d'extracció d'oli al buit, fet que permet una millor conservació dels polifenols i altres compostos aromàtics de l'oli d'oliva verge extra. A banda, comporta millores ambientals com ara una major eficiència de kilowatts per litre d'oli i una reducció de demanda energètica.
El molí amb coberta vegetal té capacitat per moldre quatre milions de quilos d’olives, funciona amb energia solar i es poden reciclar les aigües utilitzades durant el procés d’elaboració de l’oli. A més, un cop acabat el procés, el pinyol de l’oliva pot ser reutilitzat per a calefacció.
Pere Ferrer, director general de Coselva es mostra orgullós de rebre el premi i assenyala, en declaracions a Jornal, que "és un honor per una empresa de 124 anys ser guardonada amb un premi d'innovació, això demostra que podem estar a l'avantguarda de les novetats". I afegeix, "és un reconeixement important per als 2200 socis que formen Coselva".
L'arquitecta Núria Salvador ha estat la responsable de dissenyar les instal·lacions totalment sostenibles, d'uns 4.000 metres quadrats, del projecte amb una inversió de 5 milions d'euros.
Cooperativa d'Artesa de Segre, finalista Empresa Agrària
La Cooperativa Agropecuària Artesa de Segre ha estat la finalista en la modalitat Empresa Agrària per contribuir a la revalorització dels cultius amb varietats sostenibles i adaptades al terreny. Amb l'objectiu d'enfortir el sector agrari de la zona, aquesta cooperativa ha desenvolupat un seguit de solucions agrícoles perquè els agricultors puguin viure de la producció ecològica.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari