Empresaris volen una moratòria de la quota de la Seguretat Social per pal.liar la crisi


La patronal de les petites i mitjanes empreses catalanes  Pimec i l'associació homòloga francesa CGPME  es van reunir ahir a Girona per trobar fórmules conjuntes d'afrontar la crisi econòmica. De la trobada en va sorgir una proposta: Demanar al govern central una moratòria en el cobrament de la quota de la Seguretat Social. Una iniciativa que ja ha près el govern francès. Aquesta seria una solució momentània, segons el president de la patronal catalana Josep González, fins que no arribessin els 10.000 milions d'euros promesos per l'estat, ampliables a 30.000. La situació demana immediatesa ja que un 80% de les 85.000 empreses associades a pimec es troben amb problemes de liquiditat.

González va demanar també un reforma de la llei per a reduir terminis de pagament entre proveïdors i clients. Els índexs de morositat creixen dia a dia i degut al tancament de l'aixeta creditícia i el fet que els terminis de pagament s'allarguin fins a 180 dies agreuja mes la situació.

El president de pimec va mostrar també la seva preocupació per l'arribada a les empreses en forma de crèdit de la injecció de liquiditat feta pel govern central al sector bancari. Va avançar que el sector financer espanyol ha de retornar als bancs europeus 20.000 milions d'euros abans que acabi l'any i 80.000 milions durant el 2009.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article