Adicae preveu que són al voltant de 5.000 els afectats per Lehman Brothers a tot l'estat


L'entrevista que aquesta setmana us oferim a portada, en col.laboració amb Sies.Tv, vol aclarir alguns dels dubtes que han sorgit entre els usuaris de banca, arrel de l'agitació que pateix el sector des de fa setmanes. Les mesures dels diversos governs per reactivar el sector bancari,  què passarà amb els plans de pensions?, Han existit  "males pràctiques" bancàries? Quins són els desencadenants de l'actual crisi de confiança? són alguns dels temes que tractem amb Jofre Farrés, economista i assessor de Aicec-Adicae.

Un punt i apart el dedica a parlar sobre els efectes dels actius tòxics de Lehman Brothers que 14 entitats bancàries (entre elles Banif -filial del Banco Santander-), 60 asseguradors i 15 societats de valors han distribuït a l'estat

a través dels anomenats "productes estructurats" que combinen part del capital assegurat amb una altra part invertida en actius borsaris per a extreure'n un millor rendiment. L'entitat estima que hi ha al voltant de 5.000 afectats a tot l'estat. A Catalunya, de moment, s'han posat en contacte amb Adicae 40 usuaris. La comercialització d'aquests productes, recalca, s'ha fet de manera contraria al que assenyalava el Banc d'Espanya i que ha incomplert la Llei del Mercat de Valors quant al que fa referència als principis d'informació i transparència.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article