La reparació del "dèficit tarifari" de les elèctriques inquieta els consumidors


L'anunci del Ministre d'Indústria d'iniciar una ronda de contactes amb les elèctriques per a tractar de l'eixugament de l'anomenat "dèficit tarifari" ha despertat les alertes en col.lectius de consumidors i entitats socials tement l'augment de pressió sobre les economies familiars afectades ja pel sobre endeutament i per l'increment de les tarifes elèctriques de l'11% en el que va d'any. La Unió de Consumidors demana que els consumidors siguin presents en la taula de negociació per ser, justament ells, els que acabaran pagant el que allà s'acordi.

Per altra banda, Ecologistes en Acció,  recorda que el dèficit es ve generant des de l'any 2000 i que, des d'aleshores, les companyies elèctriques han repartit ingents qüantitats de diners entre els seus accionistes i han passat per processos de compra-venda d'accions que han repercutit en canvis profunds en la seva propietat.

El problema per a l'organització ecologista ve donat pel funcionament del mercat d'oferta competitiva d'electricitat, que permet la paradoxa que augmentin espectacularment els beneficis d'un mercat suposadament competitiu en etapes difícils reflectides amb l'existència de dèficit. Amb tot, l'entitat considera que la discusió final del dèficit tarifari ha d'estar vinculat al nivell de beneficis de les elèctriques més que als valors que s'han apuntat fins ara.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article