Nou reglament europeu que vetlla per la transparència en els preus dels vols


A partir de dissabte entra en vigor el nou Reglament sobre mercat únic en el transport aeri. La nova normativa europea regula, entre d'altres, el control sobre les companyies aèries i l'accés al mercat, assegurant als clients un transport aeri més competitiu i de millor qualitat. Així, a partir de l'1 de novembre les companyies estan obligades a incloure totes les taxes i sobre costos en l'anunci dels preus dels bitllets. S'haurà d'informar del preu dels suplements en el moment de compra del bitllet, d'una manera clara i sense ambigüitats, bé sigui en concepte d'excés de càrrega, per ocupar un lloc determinat a la nau o l'opció d'assegurança a la que el passatger haurà de fer constar el seu consentiment exprés.

Amb aquesta nova regulació la UE vol facilitar als passatgers el dret a estar més ben informats dels preus i comparar ofertes. S'acaba, així, la discriminació per lloc de residència dins la UE. Antonio Tajani, vicepresident de la Comissió Europea responsable de Transports, ha declarat en la presentació que "és vital que tots els actors juguin amb les mateixes regles. Aquesta és una condició que s'ha revelat com tot un èxit en el sector aeri europeu, tot oferint més possibilitats de viatjar i preus més baixos als ciutadans".

Des de la liberalització del transport aeri a Europa, l'any 1997, la indústria s'ha expandit com mai fins ara i el nombre de rutes ha crescut un 60%. Però al mateix temps, també s'han multiplicat les queixes dels usuaris per males pràctiques i publicitat enganyosa de les companyies. Amb l'aplicació de la normativa la UE pretén donar més transparència a seguretat als passatgers.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article