La cooperativa Reboll organitza la quarta edició del ‘Voluntariat Boscos Mediterranis del Paratge Natural de Poblet’

Les jornades se centren en tasques de condicionament i recuperació de senders i eliminació de residus de plàstics


La Cooperativa Reboll organitza, per quart any consecutiu, el ‘Voluntariat Forestal Boscos Mediterranis al Paratge Natural de Poblet’ els dies 15, 21, 22, 28 i 29 de setembre i 12 i 13 d'octubre. La finalitat de les jornades és que les persones participants passin un dia al bosc i adquireixin coneixements generals sobre el Paratge Natural de Poblet amb diferents tasques: condicionament i recuperació de senders i eliminació de residus plàstics en l'itinerari de ramader, entre d'altres.

Les activitats començaran a les nou del matí fins a les cinc de la tarda. En aquesta edició, la Cooperativa El Reboll i el paratge Natural han acordat actuar als barrancs de Torners, les Fargues, la Pena, la Trinitat i l'entorn de la Baltasana. En aquest sentit, Enrique David Cesar, coordinador del voluntariat, ha explicat en declaracions a Jornal.cat que la jornada es distribueix: “entre activitats, descansos per menjar i xerrades perquè el dia no sigui pesat”. Afegeix que una de les activitats més destacades és “arreglar camins històrics, per tant, treballem per conservar la part històrica i cultural”. 

El coordinador del voluntariat assenyala que en les darreres edicions, les persones participants s’han mostrat “contentes d’haver col·laborat en la conservació del bosc. A més, marxen amb més coneixement científic de per què no sempre tallar un arbre és dolent o que la matèria morta també serveix d’aliments a altres organismes com els escarabats”.  

El voluntariat és gratuït i inclou esmorzar i dinar, però cal fer inscripció prèvia  i dipositar cinc euros que es poden demanar en finalitzar el dia. Hi haurà un total de set jornades amb una capacitat de 15 persones cadascuna, concentrades en diversos caps de setmana perquè cada voluntari i voluntària pugui apuntar-se en un o més dies. En aquesta línia, el coordinador del voluntariat afirma que hi ha una bona acollida del programa “acostumem a omplir el 90% de les places disponibles”.

 

Paratge Natural de Poblet

Un espai forestal singular ubicat a la cara nord de les Muntanyes de Prades, on es localitza l’única comunitat de roure reboll (Quercus pyrenaica) de Catalunya. Dins del Paratge hi ha el monestir de Santa Maria de Poblet, joia de l’art medieval cistercenc.  L’any 1984, la Generalitat de Catalunya el va declarar paratge natural d’interès nacional.

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article