Més de 15.000 persones se sumen al joc de la cooperativa Escape the town

El projecte consisteix en una aplicació mòbil que combina divulgació i lleure a partir d’un joc d’enigmes


Quatre anys després de la seva creació, més de 15.000 persones han jugat a Escape the town, el joc que promou la cultura i el turisme de proximitat a través d’una aplicació mòbil. La cooperativa que ho va promoure celebra que ja es pot utilitzar en una vintena de municipis ubicats a Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i Aragó.

Escape the town és un joc que convida a descobrir la cultura, la història i el patrimoni de pobles i ciutats a través del format escape room. Per jugar-hi, cal recórrer els carrers dels municipis, parant atenció a les façanes i els elements arquitectònics de cada municipi i resoldre els enigmes que proposa el joc a través d’una aplicació.

La iniciativa vol ser una manera de promoure la descoberta del territori d’una manera entretinguda i divertida, apostant per un turisme de proximitat que combina divulgació i lleure. Tal com han afirmat els promotors a Jornal.cat, la valoració que en fan és positiva: “des d'Escape The Town no podem estar més satisfets amb el resultat obtingut en els darrers 4 anys, no només per l'èxit de participació, sinó també per l'excel·lent valoració que n'estan fent els usuaris de les experiències als diferents pobles, que ha quedat plasmada a Google amb més de 350 opinions i pràcticament 5 sobre 5”. “Això ens motiva a seguir creixent i oferint noves experiències per convertir Escape The Town en la nova forma de fer turisme cultural, tant per famílies com per escoles”, afegeixen.

Escape the Town va sorgir arran de les restriccions derivades de la Covid19, que van tenir grans conseqüències sobre els escapes rooms tradicionals. L’Olga i en Màrius, propietaris d’un escape room a la Cerdanya van inventar-ne un d’exterior a Puigcerdà per adaptar-se a la situació. Des de llavors, han anat creixent i adaptant el joc d’enigmes a la història, arquitectura i curiositats de cada poble, convertint-lo en una proposta lúdica i cultural que s’ha incorporat a l’oferta turística de molts municipis.

El joc està enfocat a infants a partir de set anys i adults i s’hi juga en grups de fins a quatre persones, tot i que també s’ofereix a grups escolars i de feina. La proposta, creada per una cooperativa del sector turístic, té l’objectiu de créixer sumant nous municipis, fins i tot en altres països com França i Itàlia.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article