Més de 15.000 persones se sumen al joc de la cooperativa Escape the town

El projecte consisteix en una aplicació mòbil que combina divulgació i lleure a partir d’un joc d’enigmes


Quatre anys després de la seva creació, més de 15.000 persones han jugat a Escape the town, el joc que promou la cultura i el turisme de proximitat a través d’una aplicació mòbil. La cooperativa que ho va promoure celebra que ja es pot utilitzar en una vintena de municipis ubicats a Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i Aragó.

Escape the town és un joc que convida a descobrir la cultura, la història i el patrimoni de pobles i ciutats a través del format escape room. Per jugar-hi, cal recórrer els carrers dels municipis, parant atenció a les façanes i els elements arquitectònics de cada municipi i resoldre els enigmes que proposa el joc a través d’una aplicació.

La iniciativa vol ser una manera de promoure la descoberta del territori d’una manera entretinguda i divertida, apostant per un turisme de proximitat que combina divulgació i lleure.

Escape the Town va sorgir arran de les restriccions derivades de la Covid19, que van tenir grans conseqüències sobre els escapes rooms tradicionals. L’Olga i en Màrius, propietaris d’un escape room a la Cerdanya van inventar-ne un d’exterior a Puigcerdà per adaptar-se a la situació. Des de llavors, han anat creixent i adaptant el joc d’enigmes a la història, arquitectura i curiositats de cada poble, convertint-lo en una proposta lúdica i cultural que s’ha incorporat a l’oferta turística de molts municipis.

El joc està enfocat a infants a partir de set anys i adults i s’hi juga en grups de fins a quatre persones, tot i que també s’ofereix a grups escolars i de feina. La proposta, creada per una cooperativa del sector turístic, té l’objectiu de créixer sumant nous municipis, fins i tot en altres països com França i Itàlia.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article