La Festa de l’Economia Solidària de L’Hospitalet de Llobregat es consolida

La transició ecosocial ha estat la temàtica de la festa de la XESLH


La XESLH, Xarxa d’Economia Solidària de l’Hospitalet de Llobregat, ha celebrat per quart any consecutiu la Festa de l’Economia Solidària de l’Hospitalet, on s’ha aplegat una setantena de persones. La jornada ha tingut lloc dissabte al Parc Nou de Bellvitge de 10 a 14 h, emmarcada a les activitats de la Festa Major del barri, amb la transició ecosocial com a temàtica.

En declaracions a Jornal.cat, Núria Giráldez, tècnica de La Col·lectiva, ha assenyalat que “la FESLH ja ha esdevingut una festa consolidada al setembre, que compta amb entitats de l'ecosistema de l'economia social i solidària de la ciutat, però també amb hospitalenques que s'apropen al parc en plena Festa Major de Bellvitge i s'enxarxen amb les persones i organitzacions que hi participen”. A més, ha destacat: “comencem amb un tastet de síndria de la cooperativa de segon grau La Fertilitat, i acabem parlant d'agroecologia i dels nodes de distribució de la cooperativa de consum Keras Buti. O escoltant un contacontes després de passar la ITB de la nostra bicicleta. Això és la FESLH!”.

Durant tot el matí, la canalla ha pogut gaudir d’un circuit d’habilitat ciclista a càrrec de l’associació L’Henbici, juntament amb una paradeta per fer Inspecció Tècnica de Bicicletes (ITB) gratuïta. A més, s’ha presentat un tastet de fruita ecològica a càrrec de la cooperativa de segon grau La Fertilitat, que aplega pagesos ecològics del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Les entitats d’ESS de la ciutat han participat en la fira mostrant els seus productes, com l’espai comunitari Laurel31 Economías Silvestres, que va impulsar un taller d’enquadernació copta, La Florida S’Aveïna, AViV La Florida, Keras Buti Coop., LaFundició, La Col·lectiva, Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet, Fundació Akwaba, Altaveu Jove i AMRA.

Per tal de reflexionar sobre la transició ecosocial, s’ha fet una passejada pel parc per a mesurar la calor. Amb música de DJ Meison Nois i vermut a càrrec de la cooperativa de consum Keras Buti s’ha finalitzat la jornada fins a l’any vinent.

Segons Begoña Carrera, de la Fundació Akwaba i membre de la XESLH, “els diversos tallers que s'han realitzat, com el d'enquadernació copta i la ruta per a mesurar la calor al parc, han suposat un punt de trobada per a les persones que formen part d'aquest ecosistema que pretén posar la vida i les necessitats de les persones al centre”. 

 

La Xarxa d’Economia Solidària de L’Hospitalet

La XESLH està formada per un grup de persones, cooperatives i iniciatives d’ESS de L’Hospitalet que busquen visibilitzar i promoure l’economia social i solidària a la ciutat. Els objectius són nodrir i acompanyar l’economia social i solidària i el cooperativisme com a model econòmic i de relacions interpersonals més just als diferents barris de L’Hospitalet del Llobregat. També ho són tenir cura i sostenir una xarxa d’intercooperació entre els diferents actors de l’ESS i les veïnes i veïns dels barris de la ciutat, per donar suport a sinergies i intercanvis en pro d’un mercat social a la ciutat. I, per últim, compartir les iniciatives d’ESS sorgides a la ciutat mitjançant actes, fires i activitats obertes a tothom.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article