La Generalitat destinarà 19,5 milions d’euros fins a 2027 en ajudes a les cooperatives agràries

L’objectiu és fomentar la competitivitat i la sostenibilitat ambiental, social i econòmica


El Govern ha aprovat destinar un total de 19,5 milions d'euros fins a 2027 en ajudes per fomentar l'impuls cooperatiu agroalimentari del projecte IMPULS.COOP. Les quanties es repartiran en 8.750.000 euros el 2025 i el 2026 i dos milions el 2027.

L'objectiu és transformar el cooperativisme agrari i agroalimentari, fomentar-ne la competitivitat i impulsar la sostenibilitat ambiental, social, econòmica d'aquest àmbit i millorar el relleu generacional a les cooperatives. També busca "millorar-ne el dimensionament i estructuració" amb processos com ara de fusió de vàries cooperatives o absorció, així com altres formes de cooperació i col·laboració.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha anunciat que dimecres de la setmana vinent s’obrirà la convocatòria per optar als nous ajuts IMPULS.COOP. 

Durant una visita a la cooperativa Les Planes de Torregrossa, el conseller ha afirmat que els ajuts mostren el compromís del Govern amb el sector, i preveuen ajudar a la transformació del món cooperatiu, avançant “cap a la sostenibilitat, la digitalització i el relleu generacional”. Ordeig ha recordat que a Catalunya hi ha gairebé 200 cooperatives que “representen més de la meitat de la producció agrícola i una quarta part de la ramadera”.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article