Arrenca la cinquena edició dels Itineraris Educatius d’Economia Social i Solidària i Finances Ètiques

Més de 134 centres educatius de Catalunya ja s’han format en economia social i solidària


Aquest curs, l’alumnat de les assignatures d’economia i emprenedoria de quart i tercer d’ESO podrà formar-se en economia social i solidària gràcies a la cinquena edició dels Itineraris Educatius d’Economia Social i Solidària i Finances Ètiques, impulsats per la Confederació de Cooperatives de Catalunya.

El programa ofereix una formació pràctica i específica que té l’objectiu d’integrar l’economia social i solidària, el cooperativisme i els seus valors en l’oferta curricular dels centres educatius catalans. Durant cinc mòduls formatius, l’alumnat aprendrà la importància de la creació d’empreses democràtiques i centrades en les persones, la generació de feina estable i de qualitat, i el creixement sostenible i arrelat al territori. Així ho ha destacat la Confederació de Cooperatives de Catalunya en declaracions a Jornal.cat: “Conèixer el funcionament tècnic de les cooperatives dota al jovent d'eines pràctiques perquè, arribat el moment, puguin crear i gestionar empreses més sostenibles i inclusives,i a imaginar altres formes d'organitzar la producció i el consum”.

Les quatre edicions anteriors d’aquesta formació han arribat a més de 10.000 alumnes de 134 centres educatius a tot Catalunya. Barcelona ha estat la demarcació amb més centres educatius participants (60,73%), seguida de Tarragona (24%), Girona (12,5%) i Lleida (2,78%).

 

Eines i recorreguts formatius en economia social i solidària

Diverses iniciatives han buscat implementar l’economia social i solidària en el currículum educatiu. Un exemple és les càpsules formatives de TransformESS, impulsades per Barcelona Activa en col·laboració amb la cooperativa Risell i l’Escola Lliure del Sol, que tenen per objectiu treballar els principis i valors de l’economia social i solidària i aportar un enfocament laboral a l’alumnat de secundària, cicles formatius i batxillerat.

L’oferta formativa continua més enllà dels estudis obligatoris. La Confederació de Cooperatives de Catalunya també promou formacions sobre economia social i solidària durant els estudis universitaris, com la Universitat d’Estiu del Cooperativisme (UESCOOP)

A més, en el context universitari, aquest curs s’estan impulsant vuit cursos universitaris i postuniversatris relacionats amb l’economia social i solidària arreu de Catalunya.

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article