El Berguedà posa en marxa un pla estratègic d’economia social i solidària

Diversos actors s’uneixen per impulsar un nou sistema socioeconòmic a la comarca


La Taula d'Entitats de l'economia social i solidària (ESS) del Berguedà escull a la cooperativa berguedana L’Arada per liderar l’elaboració i redacció del Pla d’Estratègic d’ESS al Berguedà (2024-20230). L’Arada estarà acompanyada d’una xarxa: sis associacions, dues fundacions, una empresa d'inserció, sis cooperatives i quatre administracions per treballar el nou sistema socioeconòmic de la comarca.  

El projecte vol transformar l’economia del Berguedà en un model que posi al centre el benestar de les persones i el medi ambient, fomentant els valors de la cooperació, la solidaritat i la inclusió, per tal de recuperar el vincle entre l’economia i les necessitats de les persones que hi viuen al territori.

A més, la iniciativa no només se centra en les accions a curt termini, sinó que també té una visió de futur:  que el Berguedà esdevingui un territori més resilienti innovador davant les crisis econòmiques, mediambientals i socials de l’actual sistema.  

Durant els últims mesos de l’any 2024, L’Arada pilotarà quatre sessions participatives per crear una base comuna i començar a definir els reptes i les accions concretes del pla estratègic que aposta per l’economia social i solidària.


 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article