Les mesures anticrisi proposades el dia que el BdE ens anuncia la recessió


El Banc d'Espanya publicava ahir el darrer informe trimestral en el que ens confirma l'entrada en recessió marcant un PIB negatiu de -02% el tercer trimestre. Coincideix en el temps amb un paquet de mesures anticrisi que anunciava ahir el govern central i que va esbossar amb celeritat.

El pla de xoc es basa en les actuals circumstàncies i combatir les previsions de pèrdua de llocs de treball. Per això, en primer lloc, es proposa bonificar amb 1.500 euros la contractació fixa d'aturats amb càrregues familiars. S'estudia que aquest incentiu tingui una periodicitat anual. Una altra mesura és la bonificació genèrica a les empreses tecnològiques,  d'I+D, d'energies renovables i de tècniques mediambientals per a la creació de llocs de treball també amb caràcter indefinit.

Actualment els aturats que vulguin captialitzar l'atur per a emprendre el camí d'autònoms se'ls ofereix la possibilitat d'avançar el cobrament d'un 40% del total de la prestació que els correspon. Ara es proposa que el percentatge arribi al 60%.

I la darrera de les mesures va vinculada a la regulació de les empreses de recol.locació contractades per les companyies que fan un ERO o un pla de pre jubilacions -no confondre amb les ETT-. Amb la regulació d'aquesta activitat, segons explica ElEconomista, es pretén remunerar aquests serveis, per tal d'evitar una càrrega afegida sobre els treballadors. Davant dels 250.000 euros per treballador que suposa una pre jubilació, un pla de recol.locació té un cost de mitjana de 3.000 euros.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article