La Xarxa d’Ateneus Cooperatius estrena nova identitat corporativa

El nou logotip i la tipografia s’han pensat i treballat en xarxa entre els catorze Ateneus Cooperatius del territori


La Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC) ha presentat la seva nova identitat corporativa. Després de set anys treballant per l’impuls del cooperativisme i l’economia social i solidària (ESS) als diferents territoris catalans, fan un pas endavant i reflecteixen en una imatge el seu compromís amb els valors que garanteixen el benestar col·lectiu i que inclouen l’ètica, el respecte, la tolerància, la solidaritat, la justícia social i mediambiental, la llibertat o la pau, entre d’altres.

 

 

Des de la XAC, una xarxa gestionada principalment per cooperatives i entitats de l’ESS, pretenen “aportar la nostra expertesa per construir un model socioeconòmic basat en els principis del cooperativisme i en la col·lectivitat autoorganitzada, per tal de garantir una societat justa, solidària i de persones lliures”. Per aconseguir-ho, dinamitzen relacions socioeconòmiques col·lectives, democràtiques, justes i solidàries per contribuir a l’enfortiment i el creixement de l’activitat econòmica als territoris, així com la creació de llocs de treball de qualitat dins d’aquest marc econòmic.

Aquesta nova identitat corporativa, que inclou un nou logotip i una nova tipografia pensats conjuntament pels catorze Ateneus Cooperatius i desenvolupats per la cooperativa La Natural Coopmunicació, vol servir “de far per a l’impacte positiu que pretenem assolir en els pròxims anys” i transmetre “la idea de xarxa amb la qual sempre hem estat treballant”.

Amb el nou logotip, més modern i impactant, pretenen “potenciar el treball conjunt entre els Ateneus, afavorir la nostra referencialitat i identificar-nos com un organisme diferenciat dins l’ecosistema de l’ESS”. Per a la construcció d’aquesta proposta, s’ha partit d’un gest senzill: el d’entrellaçar les mans. “L’ESS també és suport mutu, intercooperació, proximitat, l’ESS també som les persones, entrellaçar les mans ens transmet aquest sentiment d’unitat, d’esforç conjunt, de teixit comunitari i els dits encreuats ens recorden a la lletra ics, que ens remet novament a la mateixa XAC i a la idea de xarxa”. A partir d’aquest concepte, s’ha treballat la gràfica per aconseguir una imatge  que englobi tots aquests valors, tingui una lectura clara i sigui identificable dins del conjunt de l’ESS.

Pel que fa als textos, s’aposta per una tipografia per a títols sense serifs o «de pal sec». Aquest tipus de tipografies comuniquen modernitat i netedat, “transmeten una sensació de futur, innovació i funcionalitat”, afirmen. Concretament, la tipografia triada (Jura), amb una geometria més quadrada, enforteix aquest missatge d’un projecte de futur. “Creiem que té molta personalitat, és fàcilment diferenciable i permet destacar el nom de la XAC sense entrar en competició amb la icona”. Té llicència Open Font i es pot fer servir en projectes i productes, impresos o digitals, amb finalitats comercials.

Source Sans 3 complementa la tipografia principal, creant un contrast clar i construint textos nets i fàcils de llegir, en formats impresos i en pantalla. Tot i que és també una tipografia de pal sec, les seves formes arrodonides i llargues ascendents i descendents la fan diferenciable de la principal. A més, ocupa menys espai en relació amb altres tipografies i els permetrà estalviar material. Source Sans 3 té 16 estils, pel qual dona molta flexibilitat, i té una llicència Open Font. 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article