L'informe final de Mario Monti avala el soterrament parcial de la MAT


El coordinador europeu del projecte d'interconnexió elèctrica entre Espanya i França, Mario Monti, ja ha presentat el seu informe final, on avala el soterrament de la línia als trams més propers als nuclis urbans i a les zones més sensibles pel seu valor ecològic. L'informe,  que s'ha elaborat després de més d'un any de treball, aposta també per compensar econòmicament els municipis afectats pel projecte.

Amb la presentació de l'informe, la Comissió Europea ha recordat que la tasca realitzada per Monti ha estat "clau" per aconseguir un acord entre el govern espanyol i francès i desencallar un projecte que es trobava en punt mort des de feia més de dues dècades. La Comissió ha recordat el caràcter "prioritari" d'aquesta interconnexió, ja que contribueix a la integració de xarxes europees, a la millora de la qualitat i la seguretat del subministrament elèctric i a la reducció de la dependència energètica.

Al seu document, lliurat a les institucions europees i als governs de França i Espanya, Monti defensa la la "possibilitat de recórrer al soterrament parcial" de la línia en les zones més sensibles, ja sigui per la proximitat a espais habitats o per la seva afectació en el paisatge.

Amb la presentació d'aquest informe, Monti ha acabat la seva tasca com a coordinador europeu. Podeu accedir aquí al contingut de l'informe


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article