La banca ètica no perd


Triodos Bank ha presentat les dades del primer semestre amb un balanç final que incrementa els beneficis en un 8%. L'anomenada "banca ètica" de la que el referent europeu és Triodos, dóna més crèdit que mai al seu nom després del xuclador on ha caigut la banca convencional.

L'actual crisi del sistema financer no esta afectant de manera directa a Triodos Bank, segons els seus responsables, ja que el banc mai no ha invertit en carteres d'hipoteques empaquetades, ni en productes d'inversió relacionats amb les "hipoteques subprime". El banc ha escollit el camí de restar prop de l'economia real i invertir en empreses i organitzacions sostenibles de petita i mitjana dimensió, afegeixen.

Triodos Bank només financia empreses i institucions que treballin en els sectors social, mediambiental i/o cultural. També té una línia de crédit per a organitzacions de Comerç Just i micro crèdits per a països en vies desenvolupament.

L'entitat promou un compte d'estalvi responsable amb un 3,5% TAE i l'opció de donar part dels interessos a ONG com Intermón Oxfam, Greenpeace, Amics de la Terra, Justicia i Pau o Setem, entre d'altres.

Els responsables de Triodos Bank tenen clar que un banc és, o hauria de ser, una organització mediadora entre estalviadors i prestataris emprenedors. "Si els bancs s'allunyen d'aquest principi bàsic, permetent que la pressió per l'augment de beneficis els porti cap un món abstracte de productes estructurats i derivats, acaben perdent la relació amb l'economia real. Això és el que ha passat en el sector financer, i és exactament el contrari del que posa en pràctica Triodos", conclouen.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article