El govern central permetrà una pròrroga de la meitat de la quota hipotecària


El president Zapatero ha anunciat avui que el govern preveu aprovar aquest divendres la concessió d'una pròrroga de fins a dos anys en el pagament del 50% de la quota mensual de la hipoteca. Una mesura destinada a aturats amb càrregues familiars i autònoms amb dificultats econòmiques.

La quantitat màxima a descomptar serà de 500 euros al mes i els beneficiaris no podran tenir contractada una hipoteca superior als 170.000 euros mensuals. L'estat garantirà a través de l'ICO el pagament de la meitat restant de la quota. Si l'actuació finalment s'aprova pel Consell de Ministres es començarà a aplicar el gener de 2009 fins el desembre de 2010.

Aquesta iniciativa va destinada a aturats amb dret a prestació i pensionistes que tinguin càrregues familiars i als autònoms que hagin de tancar el negoci, o que hagin vist reduïts els ingressos a un determinat nivell.

El pla de xoc en el que treballa aquests dies l'execució va dirigit especialment a minvar els efectes de la crisi en el mercat laboral.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • El problema d'aquesta mesura és el següent: quin incentiu tindrà un desocupat a acceptar una feina oficial que representi un sou inferior a la quota d'hipoteca? Tenint en compte la manca d'esperit estalviador en què vivim i la gràcia que ens fa l'endeutament i el ja pagaré, dubto que molta gent pensi en què han d'estalviar per pagar totes les quotes de cop d'aquí a dos anys.

Comenta aquest article