CCOO demana que Rodalies sigui una prioritat per Foment


Un any després que més de 160.000 usuaris de Rodalies es quedessin sense servei per l'esfondrament d'un túnel de les obres del TGV, només s'han produït uns tímids avenços que no s'han acabat de concretar, segons CCOO. El diumenge es va incendiar un generador afectant la circulació de trens a la línia de Figueres Barcelona. Ahir, dues avaries van alterar la circulació de gairebé totes les línies fins al final de la jornada. Els problemes segueixen a la xarxa.

El sindicat lamenta que Rodalies és l’eterna oblidada a l’hora d’invertir recursos, i que les obres de l’alta velocitat han anat passant per davant, una vegada i una altra.

L'organització recorda que un any després del desastre, encara no s’ha posat en marxa el Pla de Rodalies, ni s’han materialitzat les inversions. Però, mentre les incidències s'acumulen, denuncia que la prioritat continua sent les grans infraestructures: l’aeroport, el TGV i la xarxa viària.

Els compromisos adquirits per Renfe que afecten a centenars de milers d’usuaris no s’han complert: les avaries i els retards continuen, la informació als usuaris és insuficient, confusa o nul•la, la saturació en hores punta no ha disminuït. Davant d'això, el sindicat continua reclamant un Pla de Rodalies per a Barcelona que després de tot aquest temps i totes les promeses fetes "encara no es coneix".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article