Nou impuls al part natural en la sanitat pública


D'entre els acords del Consell de Govern d'ahir dimarts destaca el de signar un conveni amb el Ministeri de Sanitat per a estendre de manera progressiva a tot Catalunya l'atenció natural al part (normal) als hospitals que depenen del Departament de Salut, i també d'humanitzar tot el procés del part i fomentar la lactància materna. El part natural és aquell que rep la mínima intervenció mèdica, de forma que només s'hi intervé en cas de complicacions.

Assegurar l'atenció natural als parts que es presenten sense complicacions serà una de les prestacions dels serveis sanitaris públics, a través de garantir la igualtat en l'accés a aquest tipus de part i la qualitat de l'atenció. Gràcies a aquest iniciativa es preveu augmentar la participació activa de les dones i garantir la formació adequada de professionals.

L'any passat ja es va fer una prova pilot entre diversos hospitals del territori ara, definitivament, els centres sanitaris que han integrat el servei són: Hospital Clínic-Maternitat, Hospital Santa Caterina de Salt, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Hospital de Puigcerdà, Hospital de Mataró, Hospital General de Vic, Hospital de Sabadell, Hospital St. Jaume d'Olot, Centre Hospitalari de Manresa i Hospital del Vendrell. Properament s'incorporaran també els hospitals de Terres de l'Ebre i de Lleida.

Cada cop més dones prefereixen disposar d'una opció de part el més fisiològica i el menys medicalitzada i intervencionista possible i que, al mateix temps, els permeti participar més activament en tot el procés del part. A Catalunya l'any passat unes 1.386 dones van escollir una atenció no medicalitzada per tenir els seus fills en els 10 hospitals pilot per l'assistència natural al part normal.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article