El Col.legi d'Enginyers en contra de l'ajornament de la normativa de protecció dels sorolls


La decisió ministerial de prorrogar encara més l'aplicació del Codi Tècnic d'Edificació, i en concret, el document bàsic per a la protecció contra els sorolls, ha causat el rebuig del Col.legi d'Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya COETTC, que qualifica l'ajornament "d'injustificat" i es dedica a rebatre la majoria de les argumentacions per a la moratòria. Entre d'altres, nega la "complexitat tecnòlogica" per a la redacció dels projectes i la falta de formació tècnica per a l'aplicació del CTE. 

El col.lectiu lamenta que l'estat espanyol continui a la cua d'Europa en les exigències acústiques i recorda que, ja segons l'enquesta sobre condicions de vida 2005 realitzada per l'INE, més d'un terç de les llars assenyalaven els sorolls com el principal problema del seu habitatge.

Fet que reflecteix la ineficàcia de la normativa actual (NBE CA-88), redactada l'any 1981 i que s'incompleix sistemàticament. Amb aquest ajornament que ha aprovat el Ministeri de l'Habitatge només fa que allargar aquesta situació.

El  18 d'octubre passat, el BOE va publicar el RD 1675/2008 que permetia retardar fins a finals de l'abril de 2009 l'aplicació obligatòria d'aquest Codi Tècnic d'Edificació que inclou la normativa d'una protecció més elevada contra els sorolls.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article