Les autopistes de peatge noten la crisi amb una reducció de vehicles del 4%


Les autopistes de peatge existents a Catalunya han perdut una mitjana del 4% de vehicles des de gener de 2008. Algunes vies com els túnels del Garraf, han tingut una baixada més accentuada, que ha arribat fins al 6%.

Entre els motius que expliquen aquesta disminució del trànsit destaquen les restriccions econòmiques dels conductors, el descens de l'activitat dels transportistes i també l'augment de l'ús del vehicle privat que es va produir l'any passat pels problemes a Rodalies i que,un cop reparats, haurien fet minvar el trànsit rodat.

Entre el gener i el setembre, el nombre de vehicles que han passat per l'autopista AP-7 ha baixat al voltant d'un 3,7%. A l'AP-2, el percentatge s'enfila fins un 5%, segons dades de les concessionàries que destaca el Telenotícies. L'única via de pagament en què ha pujat el nombre d'usuaris ha estat el túnel del Cadí, que ha guanyat un 6,7% de vehicles. Segons la concessionària TABASA això és degut, sobretot, al desdoblament de la C-16 fins a Berga i també que els usuaris de la zona no paguen.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article