El govern central assumirà els costos de la moràtoria de la meitat de la hipoteca


El govern central es va reunir ahir dissabte per aprovar algunes de les mesures anunciades al llarg d'aquests dies dirigides a afrontar la crisi.  La que ha tingut més ressò, destinada a aturats i autònoms possibilitant-los el pagament de la meitat de la quota hipotecària a partir de gener, tindrà poc impacte a Catalunya on la mitjana de les hipoteques contractades supera els 170.000 euros -límit fixat per l'ajut-.

Als qui puguin i vulguin acollir-s'hi doncs, els caldrà negociar personalment amb el seu banc o caixa. De l'acord se'n redactarà un document privat que no generarà despeses registrals, ni notarials. El govern central assumirà el cost de la mesura i, mitjançant l'ICO, negociarà amb les entitats bancàries les garanties i les condicions financeres.

La quantitat acumulada al final dels dos anys de moratòria s'haurà de retornar mensualment a partir de gener de 2011 i en un termini de 10 anys.

Una altra de les mesures acordades pel Consell de Ministres que destaquem, és la reducció de dos punts en la retenció de l'IRPF per a les persones que cobrin menys de 33.000 euros l'any i que estiguin pagant hipoteca. Una mesura que pot beneficiar fins a 3,5 milions de persones a tot l'estat i per acollir-s'hi caldrà sol.licitar-ho.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Collonut! I als que no hem comprat cap habitatge? També ens donaràn ajudes ara que els nostres estalvis estaràn menys renumerats?.
    Vaja que ens toca pagar ENTRE TOTS les hipoteques?, no en tenim prou en pagar les subvencions de les Plaques solars? Lladres!!!
    No tenen nom!!!!

Comenta aquest article