L'ampliació del Santander una decisió d'alta volada


La decisió del Banc Santander Central Hispano d'ampliar capital en 7.200 milions d'euros  (1,19 bilions de pessetes) ha estat a banda de sorprenent, interpretada com la defunció del Fons d'Adquisició d'Actius Financers. Per una banda, molts analistes coincideixen que l'ampliació és un tret de gràcia al pla de rescat ideat pel govern central. El Santander ja no acudirà al Pla de rescat i, amb això, quedaran més "marcades" les entitats que hi vagin.

D'altra banda, en un moment com aquest, els gestos són més importants i la decisió del banc d'Emilio Botin mostra les febleses del Pla. Quins han de ser els "inconvenients" per una entitat que prefereix exposar-se a una ampliació amb el risc evident de pèrdua de valor de les seves accions, com ja està passant?.

Si que alguns l'ataquen per haver comprat/intervingut diverses entitats al Regne Unit i als Estats Units -Sovereign-, passos que li poden suposar un gran maldecap. El cas és que els accionistes podran ara anar a l'ampliació amb un rebaixa del preu, vendre les opcions de compra, o no fer res i esperar una remuntada.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article