Mesures de xoc per afrontar la saturació als jutjats mercantils catalans


El Consell General del Poder Judicial ha aprovat avui un seguit de mesures de xoc per als jutjats mercantils de Catalunya i Canàries, amb l'objectiu de respondre adequadament a l'augment de la càrrega de treball que tenen per la situació general de crisi.

Ramon Camp, un dels vocals del CGPJ designat per Catalunya, ha explicat en sortir de la reunió que, "encara que la problemàtica es dóna a nivell de tot l'estat, a Catalunya la situació és més greu". Així la institució ha pres mesures concretes per a reforçar de manera immediata els jutjats mercantils del Principat sense haver d'esperar que estigui enllestit el Pla General que afectarà tot l'estat.

Entre les mesures adoptades i, pel que fa als jutjats mercantils de Barcelona, el CGPJ ha aprovat la designació de jutges en comissió de serveis per al seu reforç, la creació de serveis comuns per tal de facilitar i unificar els 6 jutjats mercantils en comunicació de procediments concursals. També es demanarà al departament de Justícia de la Generalitat dos funcionaris de reforç per a cadascun dels jutjats mercantils de Barcelona. Mesures similars s'han adoptat per als jutjats mercantils de Lleida, Tarragona i Girona.

Segons l'estadística del primer semestre de 2008, els jutjats mercantils de Barcelona han augmentat un 24% els assumptes ingressats en el que va d'any. A l'àmbit global de les comarques catalanes l'activitat  ha crescut un 16% durant el primer semestre de l'any. Catalunya concentra el 40% de tots els concursos que es presenten a l'Estat.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article