Hisenda controlarà el consum de llum per a detectar lloguers "pirates"


El govern central no deixa de banda la persecució de frau fiscal, ara més que mai, almenys això sembla a la vista del nou decret aprovat pel darrer Consell de Ministres d'octubre destinat a desenvolupar la Llei per a la Prevenció del Frau Fiscal.

Molta atenció prestarà a partir d'ara als circuïts que segueixin els bitllets de 500 euros, revisarà especialment les operacions superiors a mig milió d'euros que es facin en efectiu.

Una altra de les mesures que, ben segur, afectarà més persones és el seguiment dels pisos buits per esbrinar-ne l'ús real que en fan els seus propietaris. Per exemple, lloguers no declarats. Alguna de les mesures que pensa seguir l'Agència Tributària amb aquesta finalitat és el seguiment del consum de llum d'aquests habitatges per a poder detectar-ne lloguers irregulars.

Per aconseguir-ho Hisenda vol refermar la connexió amb les companyies elèctriques i no en tindrà prou amb què aquestes li passin les dades del contractant del subministre, la referència cadastral i qui paga el rebut. A partir d'ara també hauran d'adjuntar les dades dels consums i la data d'alta del subministrament.

Aquest és un avançament que feia 20minutos de les mesures que integren la Llei de Prevenció del Frau Fiscal i que, segons el digital,  de les que el govern ampliarà detalls d'aquí a pocs dies.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Bon dia, doncs ja era hora.. serà que no hi ha gent que lloga il.legalment... apa salut.. Nech!!! Baccus!!!... que aixó dels forums no tira ni en pintura!!!... o m'heu bloquejar per pesat?.. Ni missatges privats ni crear nous usuaris ni entrar amb les contrasenyes... vaja.. Be, només volia dir que el Chulibex s'en va a minims com no aguanti el 8.500.. i l'economia a redera, es clar.. apa slut i eurus

Comenta aquest article