14 companyies aèries denunciades per pràctiques abusives


L'organització de consumidors FACUA ha presentat una denuncia contra catorze línies aèries per incrementar els preus dels seus bitllets mitjançant pràctiques abusives i fraudulentes, com la inclusió per defecte d'assegurances o altres serveis opcionals i l'aplicació de tarifes extra per portar equipatge, facturar a l'aeroport o fins i tot, pel fet de pagar.

Es tracta d'una nova bateria de denúncies contra empreses del sector aeri, que s'afegeixen a les presentades per FACUA durant aquest any i d'altres d'anteriors.  Les companyies vulneren tant la legislació espanyola en matèria de publicitat i defensa dels consumidors com el nou Reglament europeu 1.008/2008, de 24 de setembre, sobre normes comunes per a l'explotació de serveis aeris.

Algunes companyies han tornat a ser denunciades per continuar cometent les mateixes irregularitats. L'associació reclama a les autoritats competents més celeritat en la tramitació dels expedients i l'aplicació de sancions contundents.

Les empreses denunciades són Air Berlín, Bmibaby, Clickair, Easyjet, FlyGlobespan, Germanwings, Jet 2, KLM, Ryanair, Skyeurope, Thomsonfly, Transavia, Vueling i Wizzair.
Més info: FACUA

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article